Flee Shuttle
Badmintonclub Knesselare

Start seizoen 2019-2020

Gepubliceerd op 20/08/2019

Als uw nieuwe voorzitter hoop ik jullie binnenkort terug te mogen verwelkomen voor de start van het nieuwe badmintonseizoen.

  • Vanaf vrijdag 16 augustuskunnen de volwassen leden terug een pluimke slaan.  
  •  De 2de groep van de jeugd (+/-11j-16j) is net zoals vorig seizoen ook welkom op vrijdag.
  • Onze jeugdtraining op maandag voor alle jeugdleden start vanaf 09 september.

 

Verder blijven onze speeluren dezelfde:

Volwassenen : maandag : 19h30 – 22h30

                        vrijdag : 19h30 – 23h

Jeugd : 07j tot +/- 10j : maandag van 18h15 – 19h30

Jeugd: +/- 11j tot 16j : maandag van 18h15 – 19h45 (Training door Rik)

                                    vrijdag van 19h30 – +/- 21h  (Vrij spel; wedstrijdjes)

 

Na 15 jaar voorzitter heeft Philippe besloten dat het voldoende is geweest en het voorzitterschap door te geven. Reeds sedert vorig seizoen waren er enkele nieuwe mensen in het bestuur of als medewerker betrokken bij de werking van de club. Bij deze was het dan ook het gepaste moment om ons bestuur wat te herorganiseren en enkele functies te verschuiven zodoende de tijd en energie die ieder bestuurslid spendeert aan onze club beter tot zijn recht te laten komen.

Volledig nieuw in ons bestuur is Wendy, nadat ze reeds vorig seizoen spontaan kwam helpen bij de begeleiding van de jeugd, en bijstaan van onze jeugdtrainers Michiel en Rik, is ze vanaf heden volwaardig bestuurslid. Wendy zal als jeugdverantwoordelijke vooral een goed contact met de ouders en jeugdleden opbouwen.  

 

Bestuur:

Bart Ledeganck: Voorzitter

Stefanie Verplancke: Penningmeester (samen met partner Davy)

Michiel Wittouck: Secretaris

Tim Vandamme: Webmaster, nieuwsbrieven...

Elke Ide: Administratie, feestelijkheden...

Frederik Martens: Organisatie feestelijkheden...

Wendy Vermeire: Jeugdverantwoordelijke

 

Na enkele jaren van zware concurrentie van clubs zoals Aalter en Beernem, is onze club terug in opmars, en mogen we ons stilletjes aan terug de 'badmintonclub van de regio' noemen, daar we zowel het recreatieve als het competitieve combineren in onze club.

 

Dit seizoen hebben we terug 3 competitieploegen: Heren 1: 3de provinciale Heren 2: 4de provinciale Gemengd 1: 5de provinciale  

Daarnaast wensen we ook aandacht te geven aan onze leden die vooral recreatief komen spelen, vandaar dat er terug lessen zullen gegeven worden door onze trainer Rik De Schuyter.

Na overleg met Rik zal dit een lessenreeks zijn die zowel voor nieuwe, als ook voor de leden die vorig seizoen reeds de initiatielessen gevolgd hebben van toepassing zal zijn. Rik zal gepaste oefeningen uitwerken zodat dit gecombineerd kan worden.

Deze lessenreeks zal bij voldoende interesse gegeven worden op:

20, 23, 27en 30 september.

Na deze 4 lessen kunnen de aangeleerde slagen en technieken een tweetal weken ingeoefend worden vooraleer we de volgende 4 lessen geven op: 

18, 21, 25, 28 oktober.

Informeer u bij het bestuur als u interesse hebt.  

 

Ook wat betreft onze jeugdwerking die sedert vorig seizoen op volle toeren draait, doen we dit jaar verder. Op maandag 9 september starten de eerste trainingen. Ook dit jaar zullen we een interne ladderkompetitie opstarten. In overleg met Rik, Michiel en Wendy bekijken we hoe we dit gestructureerder kunnen aanpakken en het evenwicht tussen training en wedstrijdjes spelen kunnen behouden. Aangezien we met een groep ambitieuze jongeren zitten, zullen we enkele jeugdtornooien selecteren waar we als club naartoe kunnen gaan. Verdere info hieromtrent volgt nog.

 

Naast al dat sportieve dient een sportclub natuurlijk ook voor sociaal contact met mensen, niks leuker dan na een intensieve sportavond, aan de bar te kunnen napraten. Vandaar dat vanaf 23 augustus ieder vrijdagavond de cafetaria zal geopend zijn vanaf circa 21h30. We zoeken nog vrijwilligers die zich kandidaat stellen voor een avondje of enkele uren achter de bar te staan.

 

Ook zullen er dit seizoen verschillende feestelijkheden en nevenactiviteiten georganiseerd worden waarvoor we u tijdig zullen verwittigen en uitnodigen.

Hou ook onze facebookpagina in het oog (vind ik leuk), ons infobord in de sporthal en verwacht u aan verschillende nieuwsbrieven per mail.

Hopend u binnenkort in sporttenue te mogen verwelkomen,

Sportieve groeten,

 

Uw Voorzitter.

Terug naar het archief

Copyrights - Flee Shuttle Knesselare
Website gemaakt door Ruben Vermeulen