Flee Shuttle
Badmintonclub Knesselare

Terug naar nieuwsbrieven

Flee Shuttle - Nieuwsbrief 21

Verzonden op 29/09/2013

Nieuwe t-shirts

Voor alle info over de nieuwe truitjes, die je al hebt kunnen bekijken in de vorige nieuwsbrief en eventueel al hebt kunnen passen op een speelavond, moet je bij Ann Versluys (ann-versluys@skynet.be) zijn. Heb je nog niet kunnen passen of twijfel je nog? Tijdens de speelavonden zal zij enkele modellen bij zich hebben zodat je kan beslissen.

Nieuwe competitiespelers krijgen bij aankoop van een t-shirt een gratis, dus 1+1! Alle andere spelers kiezen zelf hoeveel ze er kopen.

Nieuwe klassementsregeling

Badminton Vlaanderen heeft een nieuwe regeling opgesteld om van competitieklassement te veranderen. Hieronder vind je de belangrijkste info, wil je er nog meer over weten, dan klik je op volgende link: http://www.badmintonvlaanderen.be/index.php?option=com_content&task=view&id=2126&Itemid=596

Dit is wat Thomas heeft samengevat voor ons (voor extra info ga je dus best naar bovenstaande link):

Zoals de meesten onder ons al gehoord hebben is het systeem van de klassementen aangepast.
 
Het systeem van vroeger waar je 10/11/12 ENKELS moest winnen (tegen spelers van eenzelfde klassement) om te stijgen naar een volgend klassement is geschrapt en vanaf nu worden er voor elke match punten gegeven, zowel bij winst als bij verlies. Het aantal gewonnen punten is afhankelijk van de reeks waarin wordt gespeeld. Voor 5de provenciale (onze reeks) is de telling als volgt: bij winst krijg je 20 punten, bij verlies 5 punten.
 
Belangrijk om te onthouden is dat er vanaf nu aparte klassementen zijn voor Enkel, Dubbel en Gemengd. Het is dus mogelijk om een Heren Enkel D spelers te zijn en op hetzelfde moment een Heren Dubbel C1 speler. Op dit systeem is er wel een limiet, het verschil tussen de klassementen mag maximaal 2 niveaus bedragen. Het is dus mogelijk om C1 dubbel en D enkel te zijn (C1 is 2 niveaus hoger dan D), maar niet om B2 dubbel en D enkel te zijn.
 
Zoals reeds eerder aan bod gekomen krijgen we in 5de provenciale 20 punten bij winst, 5 punten bij verlies. Om over te gaan naar C2 hebben we in totaal 120 punten nodig. Deze punten zijn afkomstig van onze BESTE 8 interclub wedstrijden en onze BESTE 10 tornooien van de afgelopen 52 weken. Om over te schakelen naar C1 hebben we 350 punten nodig. Het is perfect mogelijk om binnen 1 jaar C1 of zelfs B2 te zijn, in theorie althans, want dan zouden praktisch alle interclub wedstrijden moeten worden gewonnen, en zouden er zeer goeie resultaten moeten gehaald worden in tornooien.
 
Nog belangrijk om te melden is dat het ook mogelijk is om vrij snel terug te zakken, indien de speler niet aan zijn minimumpunten komt. Na promotie is een speler wel ‘beschermd’ voor 52 weken, in die periode kan hij niet zakken. Daarna moet een C2 speler in de afgelopen 52 weken minstens 120 punten hebben gehaald, indien dit niet het geval is zal hij terug zakken naar D.
 
Deze klassementen zullen 4 maal per jaar worden aangepast, de eerste aanpassing zal gebeuren op 1 maart 2014. Daarna zullen de klassementen altijd worden aangepast op 1 maart, 1 mei, 1 augustus en 1 december.
 
Het is dus minder makkelijk om over te gaan naar C2 dan werd verteld door Gentse, maar het is nog steeds eenvoudiger dan bij het oude systeem. Indien iemand in minstens 8 interclub wedstrijden deelneemt, moet hij er 6 winnen (6x20 + 2x5 = 130, 5x20 + 3x5 = 115). In tornooien kunnen er dan ook nog punten worden verworden, maar de puntenverdeling daarvan is minder eenvoudig uit te leggen.
 
De belangrijkste artikels:
C700: algemene klassementsreglement
C703: puntenverdeling bij een standaard tornooi
C704: puntenverdeling bij een basistornooi
C705: puntenverdeling bij interclub wedstrijden
C708: aantal vereiste punten om over te gaan naar een ander klassement
 

Terug naar nieuwsbrieven

Copyrights - Flee Shuttle Knesselare
Website gemaakt door Ruben Vermeulen